Det var verkligen jättelängesen jag skrev nått nu, men jag har verkligen inte tid på veckorna. Har så mycket i skolan, och på fritiden, så tiden räcker inte till..
Men nu har jag lov och all tid i världen, så nu tänkte jag dela med mig av vad jag gjort i dag!
Först så har jag lagat mat tillsammans med Elin och Moa, och det blev jättegott!
Ingredienser:
280 gram tagliatelle
500 gram laxfilé
70 gram purjolök
1 msk olivolja
1 tsk rivet citronskal
2 msk pressad citronsaft
2,5 dl matlagningsgrädde eller crème fraiche och grädde.
80 gram bladspenat
Gör såhär:
1. Koka upp 2 l vatten med 2 tsk salt.
2. Skär laxen i bitar. Skölj och strimla purjolöken.
3. Hetta upp oljan i en stor stekpanna och fräs purjon på ganska låg värme i 2 minuter, den ska ej få färg. Rör i citronskal och -saft och grädde och låt koka upp.
4. Lägg tagliatellen i det kokande vattnet och koka enligt förpackningens anvisningar, eller ev någon minut kortare så den blir al dente.
5. Lägg laxen i såsen och låt det puttra under lock 3 minuter. Krydda med 1 krm svartpeppar. Ta sedan pannan från plattan och rör försiktigt i babyspenat.
6. Låt pastan rinna av ordentligt och vänd sedan ner den försiktigt i stekpannan tillsammans med 3/4 tsk flingsalt och 1 krm nymald svartpeppar.